- Mens(achtig) -


Mmh.. Kennelijk als het over gevoel en pijn gaat wordt de boel ook op papier waterig. De gekleurde tranen zeggen genoeg.

 

Links 2 werken van 15 en 16 November 2017. Terwijl ik bezig ben aan werk voor mijn boek, merk ik dat ik steeds vast loop. Met mezelf in de knoop, terwijl ironisch genoeg mijn geschreven verhaal over zelfacceptatie gaat. In een poging mezelf te accepteren uit ik mijn zelfhaat.

Boven is een eigen interpretatie van de Tarot kaart Ridder van de Kelken, een moderne variant. Deze is van iets eerder, maar de gevoelens van de 3 werken komen redelijk overeen, en grappig genoeg dus de manier van uiten ook.


Wormwood
Wormwood

De "Wormwood" elf, gebaseerd op de groene fee, het drankje absinth dat vroeger hét drankje van de poëten en kunstenaars was door de halicunerende werking van het alsemkruid.

35x27cm, Inkt en aquarel.

Cosmic pin-up
Cosmic pin-up

Cosmic Pin-up girl als onderdeel van een gezamenlijk cadeau voor een leraar op de academie. Eindelijk ook weer een beetje verstand gekregen wat betreft groter werk fotograferen, want goede kwaliteit is het halve werk! En nu is het ook wel weer even mooi geweest met de pin-up-esque taferelen, hoewel het wel humor is om te maken!

35x27 cm; Inkt, aquarel en ecoline.


De Koning.

Een karakter dat ik ontwikkeld heb voor een strip die er niet van is gekomen. Nog niet in elk geval, maar het vond zijn oorsprong juist weer in een fantasy boek dat ik jaren terug wilde schrijven, en wat na een paar hoofdstukken gestrand is. Het verhaal bevalt me nog steeds, alleen nu nog maken.. Verdere karakter en achtergrond blijven nog even geheim.

A3 formaat, fineliner en aquarel.

This Jazz is on Fire!

Mede hoofdpersoon voor het karakter hierboven, een vrij androgyne dame die tevens een vuur elementaan is. Verdere achtergrond, verhaal en uitleg wezen komen ergens nog, als ik een manier heb gevonden om het verhaal uit te werken (strip, boek, combi?)

35x27cm, Pen en ecoline.


Sir Gawain and the green Knight

Olie verf schilderij van een van de minder bekende graal-ridders, terwijl blijkt dat hij in bijna elk verhaal voor komt: Gawain, in het Nederlands ook wel Walewijn in het Nederlands. Zijn eigen meest beroemde verhaal is die over de groene ridder, die hem door 3 beproevingen laat ondergaan. 

Geschilderd op een plaat van ongeveer 120cm breed. 

Mijn jongere broertje stond model voor Walewijn, aangezien een model het beste werkt als je echt realistisch wil schilderen. Ook stond Walewijn bekend om de ridder van de vrouwen, en mijn broertje heeft een redelijk androgyn gezicht, dus paste hij perfect in dit plaatje.

 

Vrouwelijke strijdster van een woestijnvolk.

Zelfportret.

Een tijdje (of eigenlijk zoals ik zie, al 3 jaar terug o_o) wilde ik graag Parkour gaan doen. Maar om die sport uit te oefenen moet je eigenlijk buiten oefenen. Het nadeel daarvan is dat privacy ver te zoeken is, en ik tegen al mijn angsten aan liep. Als vrouw buiten sporten, daar heb je moed voor nodig, en een behoorlijk dikke huid. Al vrij snel was ik een keer uitgescholden, kreeg ik regelmatig opmerkingen naar mijn hoofd, en verdween mijn motivatie om te sporten...

Zodra ik eindelijk mijn zelfvertrouwen zo heb dat ik me er daadwerkelijk niets meer van aan kan trekken zal ik er weer aan beginnen. Tot die tijd moet ik zorgen dat ik zelfs maar durf te gaan hardlopen. Dat gaat, met gewoon een trui aan. Ergens voelt dat veel beter, dus wie weet, wellicht dat ik toch nog voor mijn 30ste een beetje zal kunnen 'Parkouren'..


Mot-man.

Letterlijk, en niet de vage Amerikaanse versie. Dit is de hoeder van de bron van de eeuwige jeugd, hoewel na al die eeuwen eenzaamheid hij in de veronderstelling is dat er niets bewaakt hoeft te worden. Het kwaad is geen onderdeel van zijn leven, enkel leegte.