- Fotografisch -

Alles dat foto gerelateerd is. En dat is een heel breed begrip :)


Onderweg is het de uitdaging om zonder een reeks foto's te maken toch de essentie van de weg te pakken. Beton, asfalt en industriële bouwsels van de mens hebben iets fascinerends, zoals ze het landschap doorkruizen.

Alles op een rijtje

Fotoserie gebaseerd op de film "Another Earth", waarin duidelijk de persoonlijke omgeving wordt gebruikt om de innerlijke staat van iemand te weerspiegelen in plaats van de letterlijke emoties te laten zien. In mijn geval is rotzooi op mijn kamer de grootste indicator dat het mentaal niet goed zit. Iedereen kampt op een bepaald moment in het leven met mentale problemen, hoewel we er allemaal anders mee om gaan. Ondertussen is mijn kamer al te lang een rotzooi, maar ergens wil het begin van de grote schoonmaak niet goed van start gaan..

Pinhole-fotografie is de meest ouderwetse vorm van foto's maken. Je neemt een lichtgevoelig kaartje, doet deze achter in een donkere doos met een klein gaatje erin, zet hem neer op de plek waar je een foto wil maken, en dan wachten maar. Met een schatting van het licht en de kennis van hoe lichtgevoelig je papier is, kun je hopen dat je een goede foto maakt voordat deze overbelicht is.

Dit zijn de letterlijke negatieven die je krijgt, waar een bijzondere schoonheid in zit. Spookwerelden in een doosje.