Cluster B

Antisociaal
Antisociaal
Borderline
Borderline

Ergens verloor ik mijzelf een tijdje in de psychologie, en dan met name de persoonlijkheidsproblematiek/-stoornissen waar ik tot zo'n jaar terug nog nooit van had gehoord. De taboe's, de vooroordelen en juist de diepere lagen in de diagnoses vind ik, ook door persoonlijke omstandigheden, zeer interessant. Mede door de vele tijd die ik hier in had gestoken -wat op internet rond struinen met als enige doel meer informatie vergaren-, besloot ik het om te zetten in wat werk.

Hierbij dus de 4 stoornissen van Cluster B. Ik wilde ze eerst alle 10 maken, ook Cluster A en C, maar weet van mezelf dat ik halverwege toch weer de motivatie verlies, dus dan maar cluster voor cluster. Deel 1 is gelukt!

Ik hoopte ze zo menselijke mogelijk neer te zetten. In de vorm van: het zijn maar mensen. Sommige PS'en kunnen wat agressiever zijn dan andere, maar agressief is niet hetzelfde als gewelddadig, of een mishandelaar zijn. Gaandeweg heb ik meer begrip gekregen voor de mensen achter de stigma's. En zitten goeie mensen bij, maar ook lullen. Tja. Net de echte maatschappij :p

 

Het lijnwerk heb ik zo simpel mogelijk gehouden, overal vrouwen om zo geen verschil in geslacht te maken (vrouwen en mannen kunnen beiden alle persoonlijkheidsstoornissen ontwikkelen, alleen zorgen culturele rollen en genetische zaken er voor dat in de praktijk het een meer bij het ene geslacht voor komt dan het andere), en wilde ik met kleur werken om duidelijkheid te geven.

 

Inkt en ecoline, op Iets groter dan A4 formaat.

Narcissistisch
Narcissistisch
Histrionisch
Histrionisch